Välkommen till Rönnbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en skola (förskola, skola och fritidshem) med ett gemensam pedagogiskt förhållningssätt.

onsdag 4 oktober 2017

Spindlar och bihotell

Nu är vi på jakt efter spindlar. Barnen tror att spindlar finns på träd, buskar, gräs och i hål. Då blev skogen en bra plats att ha spindeljakt på. Vi började med att gå med hela barngruppen och har sedan fortsatt att gå i mindre grupper för att kunna lyssna in varandra och titta nära med luppar och mikroskop. Barnen upptäcker fina mönster på spindlarna och de är noga med att räkna benen på spindeln. Har alla spindlar åtta ben? Barnen tycker det är svårt att hitta spindelnät i skogen, undrar varför det är svårt att hitta näten? De upptäckte också olikheter på spindlarna vi hittade.
Vi kommer att fortsätta med spindeljakt en tid framöver och kommer att titta nära på dem på olika sätt. I dag hittade vi tre spindlar, en på trädstammen och två på marken.Idag har vi satt upp alla våra bihotell på baksidan, de får ett fint soligt läge under tak. Nu hoppas vi på att de vill flytta in hos oss.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar