Välkommen till Rönnbärets förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en skola (förskola, skola och fritidshem) med ett gemensam pedagogiskt förhållningssätt.

torsdag 14 september 2017

Dammen

I fredags tog vi en promenad till dammen på andra sidan Ånestadsgatan. Under veckan som gått har barnen varit nyfikna på vattenpölar och vi har börjat läsa en saga om hajen Kaj. Då dammen ligger i vårt närområde och det tidigare bott ödlor där så ville vi titta hur det såg ur där nu och om det bor några djur i vattnet. Vi tog med oss burkar för att ta med oss vatten från dammen till förskolan. Tyvärr var dammen nästintill torrlagd, vad kan det bero på?


Barnen trodde att det fanns ett hål i marken där vattnet runnit ut genom, eller att någon tagit vattnet. Någon trodde att vattnet runnit ut i havet. Vi får fortsätta forska kring detta. Det fanns även saker i "dammen" som inte riktigt hörde hemma där....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar